Praga - SK Viktoria Žižkov   5 : 1  (2:0),  sobota 11.6.2011

V posledním letošním zápase nás čekalo klasické derby s Viktorkou Žižkov. K zápasu jsme nastupovali jako vždy pořádně vyhecovaní, ale i s obavami - naše marodka a další neúčasti nás docela oslabily. Poslední “ranou” bylo čerstvé zranění našich dvou hráčů. I Viktorka ale nastupovala oslabena o svého klíčového hráče - stopera, který jinak s přehledem vládne své obraně a šéfuje ofsajd systému.

Zápas začal územní převahou hostů. Náš přechod zálohou nebyl úspěšný a hosté se dostali do tlaku s několika šancemi. Žádná z těchto šancí ale neskončila v naší brance a tak jsme to byli my, kdo ve 13.minutě otevřel skóre - po pravé straně unikl Pídě, vystřelil po zemi k protější tyči, Ruda (brankář Viktorky) míč vyrazil před sebe a tam ho dorazil do branky náš Dominik Surmaj. Viktorku gól malinko utlumil, dostali jsme se do hry a v 19. minutě jsme vedli už 2:0 - to pronikl Andy středem hřiště, jeho pokus skórovat nevyšel ale Dortík dorazil.

Do druhého poločasu jsme šli s očekáváním, že na nás Viktorka “vlítne”. Začal pro naše barvy ale nadočekávání dobře. Běžela jeho 4. minuta a Páťa rozehrál z naší půlky trestňák tak chytře (rychle) a přesně, že vyslal Andyho do samostatného úniku. Protože už několikrát Ruda Andyho vychytal (Ruda je výborný při vybíhání ve hře na zemi), zkusil Andy něco jiného - Rudu přehodit. To se mu povedlo přesně a my se radovali z vedení 3:0. V 18. minutě ale Viktorka po trestném kopu blízko brankové čáry (zkrácený rohový kop) a následné hlavičce snížila na 3:1. Do konce zápasu zbývalo ještě dost času a my se mohli ještě obávat o budoucnost zápasu. Jenže na dnešek se opravdu dobře vyspal Andy. Za dvě minuty se dostal opět po výborné nahrávce naší zálohy do samostatného úniku. Ruda ale zase dobře vyběhl až na hranici vápna a už to vypadalo, že bude úspěšný. Jenže Andy to těsně před Rudou zapíchl, stáhl si míč otočkou zpět před vápno, kam Ruda rukama nemohl a výstavní střelou vymetl šibenici. Za další tři minuty Andy dovršil svůj poločasový čistý hattrick. To zvýšil na konečných 5:1 po střele z prostoru před vápnem po chytré nahrávce Dortíka, který trestný kop nenacentroval do vápna, jak všichni čekali, ale zpětnou nahrávkou před vápnem nalil Andymu. I přes snahu Viktorky o snížení pro ně nepříznivého skóre již žádný gól nepadl a my se mohli radovat z nádherného zakončení soutěžní sezóny 2010/2011, která pro nás ale z pohledu výsledků i předváděné hry nebyla, až na nějaké vyjímky, příliš úspěšná.

H. Mašek