Praga - Dolní Měcholupy  4 : 0  (3 : 0), středa 20.4.2011

Góly: De Gregorio 3x, Kollár

Komentář:

Do zápasu nastupovalo naše mužstvo s obavami. S neoblíbeným soupeřem totiž nemáme dlouhodobě dobrou bilanci a všichni jsme ještě měli v paměti podzimní jednoznačnou porážku. Mráčky na čelech trenérů se však začaly rozpouštět už ve 4. minutě, kdy DeGregorio z přímého kopu zaskočil hostujícího brankáře. Ten čekal centr na vzdálenější tyč, ale Andy ostrou přízemní ránu naopak namířil té k pření. Brankář doskočil pozdě a vedlo se 1:0.

Ve 12. minutě bylo ještě veseleji – opět zavěsil DeGregorio. A když ve 14. minutě po krásném trestném kopu DeGregoria dorážel Kollár byl na tvářích trenérů už jen úsměv. Bohužel, také se ukázalo, že tímto gólem skončil fotbal. Praga do konce první půle hrála jen na jednu branku, ale zvýšit se nepodařilo.

Druhá půle probíhala už jen před brankou hostů, ale na kopačkách domácích borců se usadila chamtivost. Každý si chtěl dát gól, kombinace téměř vymizela, hra byla upachtěná a tak jediným světlým momentem byla 52. minuta, ve které opět DeGregoeio nekompromisně zavěsil a dokonal tak svůj hattrick.

Jak se ukázalo, soupeř pro jarní boje přišel o tři své nejlepší hráče (údajně odešli do Hájů). Měcholupský trenér očividně při utkání trpěl, a tak se snažil všem vysvětlovat, že hraje vlastně s mladšími žáky a starší přípravkou. Při bližším pohledu do zápisu však na straně hostů nastoupilo několik borců patřících do starších žáků, podobně jako my. Takže na podzim se uvidí…

Milan Fryš